Weg met vakantiestress

5 Tips om ontspannen de vakantie te beginnen

Contact met de natuur

Maak contact met de natuur in het eerste half uur als je wakker bent. Kijk uit het raam en verwonder je, sta op en ga naar buiten en adem de frisse ochtendlucht in. Geniet van het geluid van de vogels. Is jouw omgeving niet zo groen, zoek dan jouw favoriete plek uit waar je rust vindt.

Pauzes

Neem regelmatig kleine pauzes waarbij je gewoon geniet van de geluiden om je heen. Kopje koffie of thee erbij en tot rust komen bij jezelf. Genieten van je omgeving. Je telefoon kan wel even zonder jou en je zult merken dat je heerlijk oplaadt van deze momenten.

Aandacht

Alles wat je aandacht geeft groeit. Dus geef aandacht aan een moment van stilte, een moment dat je geniet van de geluiden om je heen, geniet van de natuur of een gesprek wat zich afspeelt op de achtergrond. Geef bewust aandacht aan iets wat goed gaat, waar je blij mee bent, trots op bent, of het nou klein is of groot.

Laat de teugels vieren

Heb je altijd alles onder controle, weet je precies hoe jij het wilt, ben je streng voor jezelf. Geef jezelf dan nu ook vakantie, het hoeft niet allemaal precies, het mag anders, losser en relaxter. De vakantie is een uitstekende tijd om dit uit te proberen. Het is immers vakantie. Ook voor de perfectionist in jou.

Vraag hulp

Toch nog te veel te doen, zorg dan dat je tijdig hulp inschakelt. Je collega’s maar ook de mensen thuis. Ze kunnen vaak meer doen dan je vraagt. En het hoeft natuurlijk niet zo perfect als jij het zou doen, het mag best wel op een andere manier.

Op de hoogte blijven van tips?

Meld je dan aan voor Tips voor een Vrijer Leven

WhatsApp WhatsApp