Niets doen

Wat ga je doen, nou ik ga er even een maandje tussenuit. Even niets, niets moeten, geen verplichtingen, even helemaal niets…..O lekker, klinkt het dan.

Na 1 week merk ik het, ik zit vast in een patroon van doen. Ik neem me voor om elke dag yoga te doen, te mediteren en ook om vooral veel te bewegen (wandelen). Voor dit laatste heb ik zelf een stappenteller geïnstalleerd zodat ik ook daar een dagelijks doel heb. Dus ik moet van mezelf al weer van alles, beginnen met gezond eten, yoga, mediteren, bewegen naar buiten, lezen enz…..

Ook is de omgeving natuurlijk echt het ontdekken waard. Dus hoezo tot rust komen. Ok, ik slaap veel.

Goed ik ontdek dus patronen, heel goed en dan. Ik weet hoe ik deze kan doorbreken en ik constateer dat ik daar dus vooral bij weg beweeg. Iets houd me daar tegen. Zo herkenbaar! Het kan echt anders, dat weet ik. Ik ondersteun anderen nota bene hiermee. Toch is dit mijn proces, en daar loop ik natuurlijk tegen de randen van mijn comfort zone aan. Het is voor mij makkelijker in de afleiding te gaan dan de gevoelens die al weken sluimeren aan te kijken. Kortom er was vooral weerstand en verzet.

Op een dag had ik besloten dat ik gewoon zou gaan genieten van de natuur en te kijken wat de uitstap me zou brengen. Ik hoefde niets, was gewoon nieuwsgierig. Het leek ook niet echt een logische uitstap want hij was relatief best wel een eind rijden. En ja hoor, juist hier begon ik hem te voelen, de connectie en het ontbreken ervan. De verbinding met mezelf. Ik reed door prachtige natuur op weg naar de “Gorge” bij Alhama de Granada. Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor Gorges en ik wordt er ook altijd naar toe getrokken. Dus ik was nieuwsgierig naar deze en wow, wat een pracht wat een majestueuze natuur. Ik ben gaan wandelen en zowat bij elke bocht kon ik genieten. Ik voelde de vreugde en passie stromen, ik kon wel zingen en dansen. Wat was ik blij dat ik daar was en mocht genieten van al dat moois. Juist hier in de natuur voelde ik me volledig in verbinding……..:)

Verbinding met mezelf, kan zo eenvoudig zijn. Nu ik dit aan het typen ben voel ik weer gedachtes opkomen als…..wat zal ik nu gaan doen, waar kan ik de verbinding het beste voelen, naar het strand of moet ik binnen blijven. Al typend weet ik ook het antwoord. Gewoon contact maken met het verlangen dat van binnen zit en dit volgen. Iets anders is er niet nodig.

Dat gun ik jou ook, dat wanneer je niets hoeft, je ervan kunt genieten en kunt leven vanuit je gevoel.

Happy holidays!

Op de hoogte blijven van tips?

Meld je dan aan voor Tips voor een Vrijer Leven

LEEF!

Waar sta jij in het leven. Leef je vanuit je zelf, vanuit jouw verlangens?

Wil jij in  contact komen met jouw zielsverlangens. Kom dan naar deze inspiratiedag waar je ontdekt waar jij op dit moment staat in je leven. LEEF

WhatsApp WhatsApp