Flow

Plannen, schema’s maken, inschatten hoe lang iets duurt, je tijd optimaal gebruiken, zo efficiënt mogelijk… pfff. Alleen al bij het opschrijven hiervan ervaar ik druk. Toch is dit jarenlang mijn manier van leven geweest. Jarenlang, totdat het op was. Mijn batterij was leeg, zelfs mijn reservebatterij laadde niet meer op. Ik kreeg een burn-out. Nu was mijn drukke agenda niet de enige oorzaak van deze burn-out. Het was wel een van die dingen in mijn leven die ik hierna drastisch veranderd heb. Ik heb geleerd te vertrouwen op het leven. Dit vertrouwen levert een diep innerlijk weten op. Weten dat alles goed komt en dat alles precies gaat zoals goed is voor mij. Belangrijk hierbij is wel dat ik opensta voor het leven en meebeweeg met de stroom, met de flow. Een ander sleutelwoord is dan ook “overgave”. Het leven dient mij, ook al zie ik soms niet in hoe. Mijn afspraak viel uit en met de afspraak daarvoor ging ook al iets mis. Wat zegt mij dat?

  • Te volle agenda – hier heb je ruimte
  • Ik kom er niet aan toe om mijn artikel te schrijven – hier is tijd en inspiratie
  • Ik ben moe – hier heb je tijd om uit te rusten

Wat is het leven toch fantastisch, ik voel me gesteund door het leven en daar word ik heel blij van. Wil jij dit ook? Hier 6 punten die belangrijk zijn bij het leven in FLOW!

Vertrouwen

Ik noemde het al, vertrouwen dat alles je dient, dat alles wat er gebeurt, gebeurt om je te ondersteunen. Je hebt een keus om te leven vanuit vertrouwen of angst. Waar kies jij voor? Als je besluit te leven vanuit vertrouwen wil dat niet altijd zeggen dat je niet meer in aanraking komt met angst. Er is een overgangsfase, waarin je leert om meer en meer te vertrouwen op het leven. En je zal zeer waarschijnlijk uitdagingen op je pad krijgen. Soms zal je ondanks de angst, toch stappen ondernemen en er vervolgens achter te komen dat het wel meevalt. Hieronder een inspirerend filmpje hierover. https://youtu.be/p6cntoZumWI

Intentie

Het begint bij een heldere intentie. Wanneer je focus helder is en je deze uitspreekt, word je gesteund door het leven. Mijn intentie was on deze week de nieuwsbrief te versturen. Ik had geen idee wanneer ik dit kon doen. Mijn agenda was vol en er was geen ruimte in mijn hoofd voor inspiratie. Blijkbaar was mijn intentie heel helder. Ik kreeg vandaag tijd en ruimte, plus inspiratie. Nu was het aan mij om hier ook wat mee te doen.

Vragen

Vraag je wel eens om hulp, om steun in het leven? Of hulp in de trant van “help me mijn sleutels te vinden?” Komt het dan voor dat je juist dan, ineens een ingeving krijgt van waar ze kunnen liggen? Dat is wat ik bedoel met vragen aan het leven. Voor sommigen is dit bidden, voor anderen is het je tot het universum wenden. Hoe je het ook noemt, er is een kracht zoveel groter dan wij ons beseffen. En ook al weten we niet hoe het werkt, we kunnen het zeker inzetten. Je mag altijd beginnen met het vragen om hulp en steun. Als je hulp en steun vraagt vanuit je hart, vanuit een hartsverlangen dan werkt het leven met je mee, ondersteunt het je.

Loslaten

Leven vanuit vertrouwen vraagt om het loslaten van de controle, loslaten van rigiditeit en starheid. Wanneer het voor jou belangrijk is om in controle te zijn dan heb je de kans dat je het leven tegenwerkt. Tegenwerkt omdat jij vindt dat het op een bepaalde manier moet lopen, tegenwerkt omdat je wilt dat het gaat zoals jij het bedacht hebt. Je staat niet open voor wat er nog meer mogelijk is. Het leven ‘zit dan niet mee’. Als je dat voelt laat je je niet lijden door het leven maar wil jij bepalen hoe het loopt. Dit kan tot op zekere hoogte prima verlopen, maar toch, is dit echt prettig als het zo loopt? Gisteren liet ik het los, het schrijven van de nieuwsbrief. Ik zou wel zien wanneer ik dit zou doen. Ik liet los. En vandaag had ik onverwacht ruimte om deze te schrijven. Wat een cadeau.

Overgave

Vertrouwen en loslaten vraagt om overgave. Je zet de intentie, vraagt om hulp, laat het los en in die overgave vertrouw je dat het goed komt. Je geeft je over aan een kracht die groter is dan jezelf. Ik noem het ‘het leven’. Het is krachtig, soms zelfs magisch. Wat een ‘toeval’ hoor je weleens. Er valt je van alles toe. Cadeaus van het leven? Wie weet? Wanneer je leert te zien wat er gebeurt als je je overgeeft, meegaat in de stroom van het leven, in de flow, dan leer je meer en meer te vertrouwen op het leven.

Actie

Het is ook belangrijk dat je in actie komt wanneer er kansen ontstaan. Als de ideale woning op je pad komt, zul je ook daadwerkelijk een afspraak moeten maken met de makelaar om het huis te bezichtigen. Met andere woorden, let op de aanwijzingen die je krijgt van het leven en kom vervolgens in actie! Succes!

Een voorbeeld van steun door het leven:

Ongeveer 3 jaar geleden ging ik op zoek naar een ander huis. Een jaar daarvoor had ik prachtige huizen gezien in een buurt waar ik graag wilde wonen. De huizen waren betaalbaar, dichtbij de natuur en sommige huizen hadden zelfs de garage verbouwd tot een praktische ruimte. Het waren drive-in woningen. Er stonden 2 huizen te koop in die ene straat. Helaas was de timing niet goed, ik had geen mogelijkheid om op dat moment een huis te kopen dus ik moest wachten. Toen ik eindelijk de gelegenheid kreeg om een huis te kopen stond er in die hele buurt geen enkel huis te koop. Daarbij had ik best wel wat wensen, 3 slaapkamers, genoeg bergruimte, ruimte voor een praktijk aan huis en ik wilde een instapklare woning. Ik wilde best wat verven enz. maar geen grote verbouwing. Helaas dus, geen huis te koop op die plek. Ik twijfelde ook of ik wel wilde kopen, of toch liever huren, geen gedoe meer met onderhoud enz. Echter begin september maakte ik de keus, ik zou gaan kopen, enkele dagen later ben ik gaan rondfietsen in wijken waar ik nog niet eerder was geweest. Op zoek naar een woonplek die ook goed zou voelen. Helaas, dit lukte niet. Op 9 september, de verjaardag van mijn overleden moeder, dronk ik een drankje met mijn tante. Ze vertelde me dat ze in de Onze Lieve Vrouwenkerk in Maastricht een kaarsje had opgestoken voor mij met de wens dat ik snel een fijn huis zou vinden. Een vriend kwam eten die avond en ging vroeg naar huis met de boodschap: “Jij moet je huis gaan zoeken.” En dat deed ik. Ik logde in en wat bleek, die dag was HET huis te koop komen te staan. Dit huis was in de straat waar ik al eerder huizen had gezien, was voorzien van een verbouwde garage met ruimte voor praktijk en kantoor. Ik hoefde niet veel te doen en enkele weken later was de koop rond. Ik woon nu al ruimt 2,5 jaar in dit huis. Voor mijn gevoel heb ik toen absoluut veel steun gekregen van het universum, het leven en van heel veel vrienden die meegeholpen hebben om dit mogelijk te maken. Dat op die bewuste dag dit huis op de markt kwam was voor mij geen toeval. Eerder een teken van het leven dat ik er niet alleen voor sta.   Heb jij ook zo’n verhaal? Je bent welkom om deze te delen.

Op de hoogte blijven van tips?

Meld je dan aan voor Tips voor een Vrijer Leven

Moeiteloos Veranderen?

In deze workshop leer je de tips toepassen. Veranderen is eenvoudiger dan je denkt. Meer informatie en data over de workshop “Moeiteloos Veranderen“.

Moeiteloos, Luchtig
WhatsApp WhatsApp